Asztalfoglalás
Rendezvényhelyszín

Specialitásaink

Tányérhús

 

 

Története

A Tányérhús az Osztrák Magyar Monarchia idejéből származó „nemes étel”, amely kezdetben I. Ferenc József császárnak köszönhette népszerűségét, kedvenc étele lévén. Hamarosan az egész birodalomban elterjedt az arisztokrata és polgári konyhákban, így vált a magyarok közkedvelt fogásává. Igazi gasztrotörténeti klasszikus, amelyet kizárólag kiváló magyar alapanyagokból készítünk, extra levesbetétekkel és köretekkel szolgálunk fel Önnek.

 

 

Alapanyagok és elkészítés

nemes alapanyagok

vöröshagyma | zellerszár | fehérrépa | sárgarépa | marha velős csont | legigazibb marha húsa | só, fekete bor


„Vannak étlapok a gábli idején, amelyeken egy bűvös szó ragadja meg a legtöbb figyelmet. Ez a szó pedig nem más mint ez: tányérhús.[...]

Tizenegy óra! Ez a gábli pontos ideje az egész földkerekségen. Nem lehet rajta változtatni, nyugodjunk meg benne.”

Krúdy Gyula: Álmoskönyv (1933)

 

 


Ahogyan mi készítjük

A csontot és a zöldségeket a vöröshagymával együtt hideg vízben feltesszük főni.

Amikor felforrt, lehabozzuk, és csak ekkor adjuk hozzá a marhahúst, így az értékes nedvek és zamatok a húsban maradnak.

A levest sóval, szemes borssal ízesítve lassú tűzön, gyöngyöztetve mintegy tizenegy órát főzzük, amíg a hús tökéletesen megpuhul. Amikor elkészült, lezárjuk és pihentetjük. A húst a levesben főtt zöldségekkel együtt előmelegített tálban kínáljuk.

A velőt kiütjük a csontból, és forró pirítóson tálaljuk. Daragaluskával ajánljuk a levest.

A húshoz almás tormát, pirított burgonyát, meggymártást vagy spenótot ajánlunk.

Az évszázados tradíciót követve igazi ínyenc fogást készítünk, amelynek különleges élményét most Önnek kínáljuk, Kedves Vendég!

 

 


Liget kávé

anno 1895
 

 

Akár az ízletes étkezés lezárásaképp, akár egy desszert záró akkordjaként is ajánljuk Önnek kávé különlegességünket, amely a Városliget és Budapest boldog békeidejének hangulatát eleveníti fel!

 


A kávé története

Az ismeretlen növény világsikere Kaffa városából indult, ahol a szerzetesek - a kecskék éjszakai éberségét megfigyelve - kezdetben nyersen rágcsálták, később az esti imádság előtt felfőzték és kellemes levest készítettek belőle. Az álom elillant a szemükből, s ezután már élénkítő hatása miatt fogyasztották az italt, ami a világ minden tájára gyorsan elterjedt.

 

A tökéletes kávé

A kávé cserje a trópusi éghajlatot kedveli, íze, színe és koffein tartalma a hőmérséklettől és a talaj minőségétől függ. Egy apró zöld kávészem 2000 féle vegyület tartalmaz, ezek adják minden fajta különleges ízét, aromáját. A titok a pörkölés művészetében rejlik, amikor a pörkölő mester gondoskodásának és szakértelmének eredményeképpen, - akár egy szépen megkomponált virágcsokor-, kibomlanak a különböző illatok, aromák és színek. A hagyományos kávé kultúra 3 nagy „pörkölő iskolát” különböztet meg: a franciát, az olaszt és a bécsit.

A titok: a frissen, helyben pörkölés

A tökéletes kávé elkészítésekor körültekintően figyelünk a különböző kávé fajták kiválasztására. Csak úgy, mint a borok esetében itt is készíthetünk egy féle kávébabból főtt italokat, és különböző fajták meghatározott keverékéből álló „blendeket”.

A következő lépés a kávé pörkölése, ami talán az egyik legizgalmasabb része a kávéital elkészítésének. Figyelni kell rá, hogy ne legyen nyers, de ne is pörköljük túl, hogy megfelelő állagú legyen, de ugyanakkor ne száradjon ki. Minél frissebb a pörkölés, annál kiválóbb aroma-ízvilág alakul ki majd a csészénkben.

Ha kávénkat szépen megpörköltük, akkor kerülhet sor a darálásra, amely nem kevesebb koncentrációt igényel, mint a pörkölés. Nem mindegy, hogy mikor darálunk, hogy mekkorák a darált kávészemek, hogy valóban „púder” finomságú-e az őrlemény. Itt is igaz, hogy minél frissebb az őrlemény, annál nagyobb élvezetet nyújt majd a kávéital.

A friss, illatos kávészemekből presszót főzünk, amelyet frissen krémesre vert házi tejszínhabbal, belga csokoládé forgáccsal és ropogós házi süteménnyel kínálunk.

 


címkék:







PROGRAMOK
TRIPADVISOR VÉLEMÉNYEK

2017.09.13-án szerdán változott nyitva tartással várjuk kedves vendégeinket!

2017.09.13-án szerdán éttermünk a szokottnál korábban, 20:00-kor zárja kapuit. Köszönjük megértéseteket, és...

Chef ajánlat - 2017. július

Ha valami szezonális különlegességre vágysz, ismerd meg aktuális séf ajánlatunkat!

Megnyílt a „Budapest romantikája” fotókiállítás

  „Budapest romantikája” címmel fotókiállítás nyílt a Városliget Caféban. A tárlat...

Chef ajánlatunk - 2017. májusában budapesti éttermünkben az alábbi különlegességeket is fogyaszthatjátok

Elérkezett a tavasz, és a teraszon üldögélős idő... Te is elköltenél Nálunk egy különleges vacsorát a...

Délutáni barátnős program

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Hangulatos volt a hely, a kiszolgálást Bencétől kaptuk, aki nagyon kedves és figyelmes volt. Ő ajánlott nekünk italt és desszertet, amik nagyon finomat voltak. Én és a barátnőm is nagyon jól érezte magát, kellemes délutáni program volt. Máskor is szívesen megyünk! :)

Italozás

Értékelés időpontja: 4 nappal ezelőtt

Szuper ...a kiszolgálás fantasztikus...Köszönjük az ajánlást..az italozást és a finom gulyást.. Bence..

Szülinap

Értékelés időpontja: 5 nappal ezelőtt

A felszolgáló Zsuzsa nagyon kedves volt és segítőkész.Nagyon jóléreztük magunkat a családommal és az ételek is kiválóak voltak.Máskor is biztos jövünk még.

szuper :)

Értékelés időpontja: 1 héttel ezelőtt

Színvonalas, kellemes hely minőségi ételekkel, figyelmes és kedves személyzettel ( Bence )! Kiváló elhelyezkedéssel a budapesti Hősök terén található, kellemes baráti közegben ( könnyen megközelíthető ). Kávézáshoz, sütizéshez is ajánlom a helyet, nekem szuper volt :)

Városliget

Értékelés időpontja: 2 héttel ezelőtt

Szuper ebédet fogyasztottunk el kettesben szép környezetben !A kiszolgálást Bencetol kaptuk aki figyelmes és kedves volt !Csak ajánlani tudom a helyet....

Lenyűgöző

Értékelés időpontja: 2 héttel ezelőtt

Családilag látogattunk el az étterembe 2 kisgyerekkel. Tökéletes volt minden. Otthonosan éreztük magunkat, köszönhetően a 2 pincérnek: Ádámnak és Vendonak. Nagyon kedvesen törődtek a gyerekekkel, és Ádámtól különleges bánásmódban részesültünk, miután megtudts, hogy házassági évfordulónkat ünnepeljük. Az ételek is isteniek voltak. Mindenképpen visszajövünk☺

Kellemes vacsora 40. házassági évfordulónkon

Értékelés időpontja: 2 héttel ezelőtt

A család ünnepelni ment az étterembe, és nem csalódtunk. Kellemes hangulat és zene fogadott minket. A felszolgálók figyelmesek voltak és profik. Házias jellegű ételek kóstoltunk, azonban picit másképp elkészítve. Összességében nagyon jól éreztük magunkat.

Finom kávé

Értékelés időpontja: 2 héttel ezelőtt

Üzleti célból látogattuk meg az éttermet kollegámmal, kiváló helyszín ,finom házipörkölésü kávé, profi személyzetBence a pincérünk kiválóan végezte a munkáját ,ajánlom és jövünk máskoris!

NYITVATARTÁS:
hétfőtől - vasárnapig:
12:00 - 22:00
CÍMÜNK:
1146 Budapest
Olof Palme sétány 5.
ASZTALFOGLALÁS
Online vagy telefonon:
+36-30-869-kattintson
Best of Budapest Hungary
Top Choice Restaurant 2016
Bababarát Hálózat
Caffe Office
Tópart Budapest
Városliget Rendezvény
Tripadvisor
Budapest Card
Mozgássérült barát
Budapest Brand
New York Café TripAdvisor