Asztalfoglalás
Rendezvényhelyszín

Specialitásaink

Tányérhús

 

 

Története

A Tányérhús az Osztrák Magyar Monarchia idejéből származó „nemes étel”, amely kezdetben I. Ferenc József császárnak köszönhette népszerűségét, kedvenc étele lévén. Hamarosan az egész birodalomban elterjedt az arisztokrata és polgári konyhákban, így vált a magyarok közkedvelt fogásává. Igazi gasztrotörténeti klasszikus, amelyet kizárólag kiváló magyar alapanyagokból készítünk, extra levesbetétekkel és köretekkel szolgálunk fel Önnek.

 

 

Alapanyagok és elkészítés

nemes alapanyagok

vöröshagyma | zellerszár | fehérrépa | sárgarépa | marha velős csont | legigazibb marha húsa | só, fekete bor


„Vannak étlapok a gábli idején, amelyeken egy bűvös szó ragadja meg a legtöbb figyelmet. Ez a szó pedig nem más mint ez: tányérhús.[...]

Tizenegy óra! Ez a gábli pontos ideje az egész földkerekségen. Nem lehet rajta változtatni, nyugodjunk meg benne.”

Krúdy Gyula: Álmoskönyv (1933)

 

 


Ahogyan mi készítjük

A csontot és a zöldségeket a vöröshagymával együtt hideg vízben feltesszük főni.

Amikor felforrt, lehabozzuk, és csak ekkor adjuk hozzá a marhahúst, így az értékes nedvek és zamatok a húsban maradnak.

A levest sóval, szemes borssal ízesítve lassú tűzön, gyöngyöztetve mintegy tizenegy órát főzzük, amíg a hús tökéletesen megpuhul. Amikor elkészült, lezárjuk és pihentetjük. A húst a levesben főtt zöldségekkel együtt előmelegített tálban kínáljuk.

A velőt kiütjük a csontból, és forró pirítóson tálaljuk. Daragaluskával ajánljuk a levest.

A húshoz almás tormát, pirított burgonyát, meggymártást vagy spenótot ajánlunk.

Az évszázados tradíciót követve igazi ínyenc fogást készítünk, amelynek különleges élményét most Önnek kínáljuk, Kedves Vendég!

 

 


Liget kávé

anno 1895
 

 

Akár az ízletes étkezés lezárásaképp, akár egy desszert záró akkordjaként is ajánljuk Önnek kávé különlegességünket, amely a Városliget és Budapest boldog békeidejének hangulatát eleveníti fel!

 


A kávé története

Az ismeretlen növény világsikere Kaffa városából indult, ahol a szerzetesek - a kecskék éjszakai éberségét megfigyelve - kezdetben nyersen rágcsálták, később az esti imádság előtt felfőzték és kellemes levest készítettek belőle. Az álom elillant a szemükből, s ezután már élénkítő hatása miatt fogyasztották az italt, ami a világ minden tájára gyorsan elterjedt.

 

A tökéletes kávé

A kávé cserje a trópusi éghajlatot kedveli, íze, színe és koffein tartalma a hőmérséklettől és a talaj minőségétől függ. Egy apró zöld kávészem 2000 féle vegyület tartalmaz, ezek adják minden fajta különleges ízét, aromáját. A titok a pörkölés művészetében rejlik, amikor a pörkölő mester gondoskodásának és szakértelmének eredményeképpen, - akár egy szépen megkomponált virágcsokor-, kibomlanak a különböző illatok, aromák és színek. A hagyományos kávé kultúra 3 nagy „pörkölő iskolát” különböztet meg: a franciát, az olaszt és a bécsit.

A titok: a frissen, helyben pörkölés

A tökéletes kávé elkészítésekor körültekintően figyelünk a különböző kávé fajták kiválasztására. Csak úgy, mint a borok esetében itt is készíthetünk egy féle kávébabból főtt italokat, és különböző fajták meghatározott keverékéből álló „blendeket”.

A következő lépés a kávé pörkölése, ami talán az egyik legizgalmasabb része a kávéital elkészítésének. Figyelni kell rá, hogy ne legyen nyers, de ne is pörköljük túl, hogy megfelelő állagú legyen, de ugyanakkor ne száradjon ki. Minél frissebb a pörkölés, annál kiválóbb aroma-ízvilág alakul ki majd a csészénkben.

Ha kávénkat szépen megpörköltük, akkor kerülhet sor a darálásra, amely nem kevesebb koncentrációt igényel, mint a pörkölés. Nem mindegy, hogy mikor darálunk, hogy mekkorák a darált kávészemek, hogy valóban „púder” finomságú-e az őrlemény. Itt is igaz, hogy minél frissebb az őrlemény, annál nagyobb élvezetet nyújt majd a kávéital.

A friss, illatos kávészemekből presszót főzünk, amelyet frissen krémesre vert házi tejszínhabbal, belga csokoládé forgáccsal és ropogós házi süteménnyel kínálunk.

 


címkék:







PROGRAMOK
TRIPADVISOR VÉLEMÉNYEK

Chef ajánlat - 2017. július

Ha valami szezonális különlegességre vágysz, ismerd meg aktuális séf ajánlatunkat!

Megnyílt a „Budapest romantikája” fotókiállítás

  „Budapest romantikája” címmel fotókiállítás nyílt a Városliget Caféban. A tárlat...

Chef ajánlatunk - 2017. májusában budapesti éttermünkben az alábbi különlegességeket is fogyaszthatjátok

Elérkezett a tavasz, és a teraszon üldögélős idő... Te is elköltenél Nálunk egy különleges vacsorát a...

Anyák napi program Budapesten: ünnepelj édesanyáddal nálunk, és meglepjük őt egy desszertválogatással!

Minden évben május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat: a nőket, akik életet adtak, és akik...

Intro to Budapest

Reviewed 3 days ago

We arrived in Budapest at 6pm and began looking for a good meal. Saw very positive reviews for Varosliget restaurant on Trip Advisor. It was even better than we expected. The food was delicious and our waiter Adam really made our evening special and we...

Really worth a stop

Reviewed 1 week ago

Nice venue in city park across from castle. Live music and great ambiance. Coffee and drinks came quickly and followed by excellent selection of desserts. Highly recommend.

Team Dinner

Reviewed 1 week ago

We really had a very nice evening. Especially with our waitress Marianna. The food and drinks were excellent. We were a mixed group of different nations and we all enjoyed it very much.

Pleasantly surprised

Reviewed 1 week ago

Although this is in a tourist high spot the service and price were moe than reasonable. A pleasant waiter, patient, not pushy. Excellent quality food and reasonably priced. What more can you ask for? Highly recommended, and look forward to eating there again.

Highly Recommend a Visit!

Reviewed 1 week ago

Immediately impressed by welcoming, professional personable servers and host. We were informed and guided through the menu and advised based on our needs, thank you Mark and Frank (apologies for our lacking any grasp of the language).Although planning a quick bite we enjoyed a...

Very pleasant atmosphere, live music, good food, excellent service.

Reviewed 1 week ago

Only tried duck liver pate and goulash soup. Both had a proper taste and served very nicely, I'd come back there again to try other things on the menu.Koessoenoem, Marianna and the other guy! Sorry, forgot to ask his name. The service was world...

Amazing experience and service

Reviewed 2 weeks ago

Was visiting Budapest and loved the food and the ambience. The service by Feri and Adam was also amazing. Very friendly and helpful to us and recommendation of the lamb and crispy duck was spot on:)

NYITVATARTÁS:
hétfőtől - vasárnapig:
12:00 - 22:00
CÍMÜNK:
1146 Budapest
Olof Palme sétány 5.
ASZTALFOGLALÁS
Online vagy telefonon:
+36-30-869-kattintson
Best of Budapest Hungary
Top Choice Restaurant 2016
Bababarát Hálózat
Caffe Office
Tópart Budapest
Városliget Rendezvény
Tripadvisor
Budapest Card
Mozgássérült barát
Budapest Brand
New York Café TripAdvisor