Borban az egészség: 8 érdekesség a borokról, a borfogyasztásról amelyek alátámasztják, hogy a mértéktartó borfogyasztás egészséges!

AsztalfoglalásKedves Vendégünk! Amennyiben nagy létszámú foglalást szeretnél leadni éttermünkbe, kérjük, keresd üzletvezetőnket az alábbi telefonszámon a részletek egyeztetése érdekében!
+36-30-869-kattints

Borban az egészség: 8 érdekesség a borokról, a borfogyasztásról amelyek alátámasztják, hogy a mértéktartó borfogyasztás egészséges!

Az özvegység a siker kulcsa a francia pezsgőiparban?

Az özvegység a siker kulcsa a francia pezsgőiparban?

In Vino Lidia – ahogy Lídia mondja a francia pezsgőkről

Tovább
5 kérdés, amit érdemes feltenni a pincérnek egy étteremben, ha diétázol, vagy áttérnél az egészséges életmódra!

5 kérdés, amit érdemes feltenni a pincérnek egy étteremben, ha...

Azok, akik szeretnének egészséges étrendet fenntartani csak óvatosan...

Tovább
Éttermi ételek megfejtve: Ezekre ügyelj, ha étteremben eszel diétád ideje alatt!

Éttermi ételek megfejtve: Ezekre ügyelj, ha étteremben eszel...

Fogyókúra alatt vagy valamilyen egészségesebb étrend hétköznapi...

Tovább

A magyar borvidékek páratlan kínálattal büszkélkedhetnek, így hazánkban nem kell mellőznünk egy-egy pohár finom bort vacsora mellé akár étteremben, akár otthon. Bár tudjuk, hogy az alkoholfogyasztás a legtöbb esetben semmilyen módon nem köthető az egészséghez, mégis sok orvos is esküszik rá, hogy egy-egy pohár bor bizony jót tehet szervezetünknek.

 

Akárhogy is, télen egy testes vörösbor, vagy épp nyáron egy pezsgő, üde gyümölcsös rozé vagy fehérbor a kedélyünket mindenképp jobbá teszi – ezért nem átalkodtunk utána nézni és megindokolni, miért borozhatunk a vacsora mellé :)

Borban az egészség: 8 érdekesség a borokról, a borfogyasztásról amelyek alátámasztják, hogy a mértéktartó borfogyasztás egészséges!

A vörösbor mértékkel való fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

 

Egyes borfajták olyan flavonoidokat tartalmaznak, amelyek antioxidánsként képesek késleltetni a daganatos sejtek kialakulását. Ezek a borfajták első sorban a Cabernet Sauvignon és a Pinot Noir.

A fent említett flavonoidok a szőlő héjában találhatóak, és a szőlő öregedésének meggátlását szolgálják. Az emberi testre is ilyen módon hat, ám fontos, hogy csak akkor fejti ki a hatását ha megfelelő mennyiségű E-vitamin található a szervezetünkben. Érdemes tehát sok halat, olívaolajat és zöldséget fogyasztani az esti bor mellé!

 

Asztalfoglalás


Kedves Vendégünk! Amennyiben nagy létszámú foglalást szeretnél leadni éttermünkbe, kérjük, keresd üzletvezetőnket az alábbi telefonszámon a részletek egyeztetése érdekében!
+36-30-869-kattints

 

A borivás csökkenti a depresszió kockázatát. (szükséges ezt magyarázni? :) )

 

A bor mértékkel fogyasztva segíti az éles memória megőrzését! Kutatásokkal bizonyították, hogy az agy képességeinek romlása lassabb ütemben jelentkezik annál, aki egyszer-egyszer megenged magának 1-2 pohár vörösbort, mint azoknál akik sosem fogyasztanak alkoholt.

 

Az étkezések során elfogyasztott 1 pohár bor jót tesz a koleszterinszintnek.

 

Mértékkel fogyasztva egészséges: körülbelül 2dl bor tartalmaz egy egység alkoholt, így a még nem egészségkárosító hatású mennyiség egy átlag embernél 1-2 pohár (férfiaknál 2, nőknél 1) naponta, amely mellett természetesen érdemes “bormentes” napokat is tartani.

 

Egy dán felmérés szerint napi egy-két pohár bor akár 60%-kal is csökkentheti a szívinfarktus rizikófaktorát.


Romantikus étterem Budapesten

Kapcsolat

Kedves érdeklődőnk! Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy az alábbi form kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, asztalfoglalást itt nem áll módunkban fogadni. Köszönjük megértésed
Hírlevél

Értesülj első kézből a Tópart Budapest legfrissenbb híreiről! Iratkozz fel hírlevelünkre még ma!


VÁROSLIGET CAFÉ & RESTAURANT ANNO 1895

2018