Gyerekbarát étterem Budapesten - romantika családostul? Lehetséges!

AsztalfoglalásKedves Vendégünk! Amennyiben nagy létszámú foglalást szeretnél leadni éttermünkbe, kérjük, keresd üzletvezetőnket az alábbi telefonszámon a részletek egyeztetése érdekében!
+36-30-869-kattints
Kedves Vendégeink! Valentin napra minden asztalunk elkelt. Kérjük, foglalj másik időpontra! Köszönjük.
Kedves Vendégeink! Valentin napra minden asztalunk eltelt. Kérjük, foglalj másik időpontra! Köszönjük.

Gyerekbarát étterem - egy kedves Vendégünk szavaival!

Tavaszi kikapcsolódás Budapesten

Tavaszi kikapcsolódás Budapesten

Megérkeztek a tavasz első langyos napsugarai, és a legtöbben ilyenkor a...

Tovább
Így őrizd meg a romantikát párkapcsolatodban!

Így őrizd meg a romantikát párkapcsolatodban!

Ha megtaláltad „másik feled”, az embert, akivel mindenben...

Tovább
Bemutatunk 5 igazán romantikus ötletet a lánykéréshez

5 hihetetlenül romantikus ötlet lánykéréshez

Szóval, végre készen állsz feltenni a nagy kérdést. Ez egy csodálatos és...

Tovább

Az alábbi cikket egyik kedves vendégünk, Máté Balázs küldte be nekünk. Engedélyt adott rá, hogy nálunk szerzett élményeit, megosszuk weboldalunkon.

Íme az ő tapasztalata gyerekbarát éttermünkről:

Gyerekbarát étterem Budapesten - tökéletes hangulat, békés vacsora akár gyerekkel is!

Gyerekbarát étterem Budapesten

Ha van gyermeked, babád, tudod jól, minden megváltozott, amióta ő vagy ők vannak.

 

Kevesebb romantika jut nektek pároddal, vannak dolgok, melyeket nem lehet megtenni, vagy sokkal nehezebben, mint korábban. Ilyen az étterembe járás is. Sok helyre nem tudod bevinni a babakocsit, de ha már nagyobb is a gyerek, nehéz lekötni, ha bekapta azt a pár falatot, amit nagy nehezen beletuszkoltál. Elé tolsz egy mesét Youtube-ról az – elvileg – gyerekbarát étteremben, ha szerencséd van, megnézi, és nem un rá. Ha ráun, lőttek a maradék romantikának is.

 

Nos, ezekből a tapasztalatokból kiindulva kerestem én először baba barát majd gyerekbarát éttermet Budapesten. Feleségemmel szeretnénk megőrizni kettőnk kapcsolatában a romantikát, hiszen a gyerek ennek a kapcsolatnak a gyümölcse, a szerelem nélkül nem létezne. Elhatároztuk, hogy a baba születése után is leszünk kettesben, legyen az nyaralás, vagy csak kéthetente hétvégén egy-egy délután.

 

Ez a második házasságom. Előző házasságomból született gyerekem édesanyájától nem azért váltam el, mert volt valaki más, hanem mert szerettem volna boldog, szerelemmel teljes kapcsolatban élni, és szerettem volna, hogy gyerekeim is méltó mintát kapjanak a házastársi kapcsolatból. Nem gondolom, hogy feltétlenül jó a gyerek miatt együtt maradni, és rossz példát, kihűlt esetleg veszekedős házasságot mintaként állítani eléjük. A romantika legyen tehát akkor is velünk, amikor vele, velük vagyunk. Így eljárunk étterembe a gyerkőcökkel is.


Létezik romantikus és gyerekbarát étterem?

Felmerült hát bennem a kérdés, létezik-e olyan hely, ami egyszerre gyerekbarát étterem, vagy esetleg babarát és egyszerre romantikus is. Nagyon szerettünk korábban is a Városligetbe járni, hiszen egy jó séta evés előtt vagy után, esetleg korcsolyázás, vagy csónakázás nyáron, mindig nagyon hangulatos. Babakocsival és gyerekkel sétálni is tökéletes, így hát itt kerestünk éttermet. A Városligeti tó partán, pontosabban a Műjégpálya épületében található Budapest szerintem legromantikusabb étterme a Városliget Café. Az ablakok a korcsolyapályára, és a Vajdahunyad várra néznek, a berendezés, a pincérek öltözete, de még az étlap is a romantikát sugározza. Voltunk itt korábban is, szerettük. A baba születése után ez volt az első hely, ahova elmentünk hármasban ebédelni. Nos, ez a hely valóban babababrát és gyermekbarát étterem is.

 

Babababrát, gyermekbarát étterem a Városligetben

Miért babarát a Vársoliget Café? Bár az étteremhez lépcső vezet fel, egy külön erre a célra kiépített szerkezet felemeli a babakocsikat és a mozgássérülteket is az étterem szintjére. Igaz, volt már rá precedens, hogy ez technikai okok miatt nem működött, de ez ritka. Nagyon kellemes, hogy a babakocsit be tudod tolni a teraszra, és séta közben akár tovább is aludhat, amíg ti megebédeltek.


Időközben aztán felnőtt a gyermek, már 3 éves. Na most jöttek aztán a gondok. Most már nem alszik csendesen, amíg te eszel…  A Városliget Café pincérei, főleg Vendelin, a romantika korabeli étterem arca, fel van készülve a gyerekekre. Anna lányomnak is azonnal hozott színezőt, ceruzákat. Amint látta, hogy ezt elunta, maga ment oda, és rajzolt Annának baglyot, Magilla gorillát és más érdekes dolgokat. Ahogy a gyerek bekapta az isteni gulyáslevesből azt a pár falatot, amit hajlandó volt, elkezdte: Anyaaaaa, Anyaaaa. Nos, erre is volt Vendelinnek megoldása. A Városliget Café szépen fel van szerelve játékokkal, egy kis sarokban egy kényelmes bőrfotel mellett rengeteg építőkocka, daruskocsi, kirakó és játék várta Ancsit. Éppen kellemesen sikerült megebédelnünk, mire úgy gondolta, hogy most már jobb lesz, ha én is építek vele. A számlát már egy nagy fakocka ház mellett kaptuk meg, és alig akartunk eljönni, annyira jól elvoltunk vele…


Ha valóban gyermekbarát vagy babarát éttermet keresel Budapesten

A Vároliget Café nem csak Budapest legromantikusabb étterme, de a kedves kiszolgálással és a játékokkal együtt valóban alkalmas babakocsival, kisgyerekkel együtt is egy hétköznap esti vagy hétvégi romantikus ebédhez, esetleg korai vacsorához is. Nekünk nagyon megtetszett, meleg szívvel ajánljuk minden romantikára vágyó házaspárnak, gyerekkel együtt is!

 

Persze, leírni bármit lehet. Beszéljenek szavaim helyett a képek! Az alábbi néhány képen Ancsi gyermekemet láthatjátok (és a szemfülesek a fentebb már említett baglyot is kiszúrhatják, amelyet Vendelin kanyarított papírra azért, hogy mialatt mi romantikus vacsoránkat töltjük egy gyerekbarát étteremben, addig a gyerkőc se unatkozzon!

 

Szívből kívánom minden családnak, szülőnek, hogy legalább havi néhány alkalommal időt tudjon szakítani egy-egy ilyen családi programra. Ha úgy érzitek, készen álltok, IDE kattintva asztalt is foglalhattok!

 

Étterembe gyerekkel? A Városliget Café gyerekbarát étteremként vár!

 

Gyerekbarát étterem

 

Gyerekbarát étterem Budapesten

 

Baba- és gyermekbarát étterem Budapesten

 


Romantikus étterem Budapesten

Kapcsolat

Kedves érdeklődőnk! Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy az alábbi form kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, asztalfoglalást itt nem áll módunkban fogadni. Köszönjük megértésed
Hírlevél

Értesülj első kézből a Tópart Budapest legfrissenbb híreiről! Iratkozz fel hírlevelünkre még ma!


VÁROSLIGET CAFÉ & RESTAURANT ANNO 1895

2020