Bemutatjuk a legnépszerűbb kávéfajtákat Magyarországon!

AsztalfoglalásKedves Vendégünk! Amennyiben nagy létszámú foglalást szeretnél leadni éttermünkbe, kérjük, keresd üzletvezetőnket az alábbi telefonszámon a részletek egyeztetése érdekében!
+36-30-869-kattints
Kedves Vendégeink! Valentin napra minden asztalunk elkelt. Kérjük, foglalj másik időpontra! Köszönjük.
Kedves Vendégeink! Valentin napra minden asztalunk eltelt. Kérjük, foglalj másik időpontra! Köszönjük.

Ezek a legnépszerűbb kávéfajták Magyarországon

Tavaszi kikapcsolódás Budapesten

Tavaszi kikapcsolódás Budapesten

Megérkeztek a tavasz első langyos napsugarai, és a legtöbben ilyenkor a...

Tovább
Így őrizd meg a romantikát párkapcsolatodban!

Így őrizd meg a romantikát párkapcsolatodban!

Ha megtaláltad „másik feled”, az embert, akivel mindenben...

Tovább
Bemutatunk 5 igazán romantikus ötletet a lánykéréshez

5 hihetetlenül romantikus ötlet lánykéréshez

Szóval, végre készen állsz feltenni a nagy kérdést. Ez egy csodálatos és...

Tovább

Magyarországon a kávé egy igazán népszerű italnak számít, ami nem meglepő, hiszen a kávéfogyasztásnak számos előnye van a szervezetünkre és az egészségünkre nézve, és persze az íze sem utolsó. A következőkben megismerkedünk néhány népszerű kávéval egy kicsit részletesebben! 

Bemutatjuk a legnépszerűbb kávéfajtákat Magyarországon!

Amikor reggel felkelünk, és a munkába készülünk, a legtöbben alig látunk a fáradtságtól, és nincs is jobb társ ebben a helyzetben egy erős feketénél. Manapság az emberek többsége egyszerűen nem tudja elképzelni a napját kávé nélkül, ami nem meglepő, hiszen finom íze, különleges aromája mellett élénkítő hatással van a szervezetünkre, ami valljuk be, a reggeli időszakban kifejezetten jól jön.

Magyarország egy igazi kávéfogyasztó nemzet, hiszen is kutatások bizonyítják, hogy a magyar lakosság 15 éven felüli tagjai 70%-a fogyasztja napi rendszerességgel kávét, leginkább a reggeli órákban és ebéd után. Az, hogy milyen a tökéletes kávé szinte mindenkinek mást jelent, hiszen rengeteg variációja létezik a kávénak az erős változattól egészen a tejeskávéig.

A magyarok legtöbbje az őrölt-pörkölt kávét szereti a leginkább, most pedig nézzünk néhány kávéfajtát, ami igazán népszerűnek számít Magyarországon!

 

Cappucino

A cappucinot általában azok fogyasztják, akik a lágyabb ízeket kedvelik. Ezt a fajta kávét a legtöbb esetben 3 deciliteres csészében szolgálják fel, a tökéletes cappucino egy rész kávéból, egy rész tejből és egy rész tejhabból áll össze.

 

Espresso

Ez a kávé a legtöbb különlegesebb kávé alapja álatlában 30 ml-es. Egy igazán erős ital, magas koffeintartalommal. 

 

Latte

A latte (olaszul tejet jelent) a tejeskávé megfelelője. Az elkészítése roppant egyszerű: adag espressohoz tetszőleges mennyiségű tejet öntünk.

 

Americano

Az amerikai filmekből ismert büfékben kapható kávé lényegében tetszőleges mennyiségű forró vízzel felöntött espressot takar. Az espresso erőteljes ízét ezáltal tompíthatjuk. 

 

Ha minőségi kávé, akkor a Városliget Café & Restaurant

Egyre több kávézóval találkozhatunk Budapesten, ám mióta egyre nagyobb az emberek érdeklődése a minőségi kávé iránt, azóta sokkal körültekintőbben választják meg a kávézás helyszínét is. A Városliget Café & Restaurant tökéletes választás azok számára, akik a minőségre törekednek a kávézás terén is. Az étterem ráadásul többet nyújt, mint egy hagyományos kávézó, hiszen az ablakain kitekintve a Városligeti tó és a Vajdahunyad várának csodálatos látványa tárul elénk.

 


Romantikus étterem Budapesten

Kapcsolat

Kedves érdeklődőnk! Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy az alábbi form kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, asztalfoglalást itt nem áll módunkban fogadni. Köszönjük megértésed
Hírlevél

Értesülj első kézből a Tópart Budapest legfrissenbb híreiről! Iratkozz fel hírlevelünkre még ma!


VÁROSLIGET CAFÉ & RESTAURANT ANNO 1895

2020