Asztalfoglalás
Rendezvényhelyszín

Specialitásaink

Tányérhús

 

 

Története

A Tányérhús az Osztrák Magyar Monarchia idejéből származó „nemes étel”, amely kezdetben I. Ferenc József császárnak köszönhette népszerűségét, kedvenc étele lévén. Hamarosan az egész birodalomban elterjedt az arisztokrata és polgári konyhákban, így vált a magyarok közkedvelt fogásává. Igazi gasztrotörténeti klasszikus, amelyet kizárólag kiváló magyar alapanyagokból készítünk, extra levesbetétekkel és köretekkel szolgálunk fel Önnek.

 

 

Alapanyagok és elkészítés

nemes alapanyagok

vöröshagyma | zellerszár | fehérrépa | sárgarépa | marha velős csont | legigazibb marha húsa | só, fekete bor


„Vannak étlapok a gábli idején, amelyeken egy bűvös szó ragadja meg a legtöbb figyelmet. Ez a szó pedig nem más mint ez: tányérhús.[...]

Tizenegy óra! Ez a gábli pontos ideje az egész földkerekségen. Nem lehet rajta változtatni, nyugodjunk meg benne.”

Krúdy Gyula: Álmoskönyv (1933)

 

 


Ahogyan mi készítjük

A csontot és a zöldségeket a vöröshagymával együtt hideg vízben feltesszük főni.

Amikor felforrt, lehabozzuk, és csak ekkor adjuk hozzá a marhahúst, így az értékes nedvek és zamatok a húsban maradnak.

A levest sóval, szemes borssal ízesítve lassú tűzön, gyöngyöztetve mintegy tizenegy órát főzzük, amíg a hús tökéletesen megpuhul. Amikor elkészült, lezárjuk és pihentetjük. A húst a levesben főtt zöldségekkel együtt előmelegített tálban kínáljuk.

A velőt kiütjük a csontból, és forró pirítóson tálaljuk. Daragaluskával ajánljuk a levest.

A húshoz almás tormát, pirított burgonyát, meggymártást vagy spenótot ajánlunk.

Az évszázados tradíciót követve igazi ínyenc fogást készítünk, amelynek különleges élményét most Önnek kínáljuk, Kedves Vendég!

 

 


Liget kávé

anno 1895
 

 

Akár az ízletes étkezés lezárásaképp, akár egy desszert záró akkordjaként is ajánljuk Önnek kávé különlegességünket, amely a Városliget és Budapest boldog békeidejének hangulatát eleveníti fel!

 


A kávé története

Az ismeretlen növény világsikere Kaffa városából indult, ahol a szerzetesek - a kecskék éjszakai éberségét megfigyelve - kezdetben nyersen rágcsálták, később az esti imádság előtt felfőzték és kellemes levest készítettek belőle. Az álom elillant a szemükből, s ezután már élénkítő hatása miatt fogyasztották az italt, ami a világ minden tájára gyorsan elterjedt.

 

A tökéletes kávé

A kávé cserje a trópusi éghajlatot kedveli, íze, színe és koffein tartalma a hőmérséklettől és a talaj minőségétől függ. Egy apró zöld kávészem 2000 féle vegyület tartalmaz, ezek adják minden fajta különleges ízét, aromáját. A titok a pörkölés művészetében rejlik, amikor a pörkölő mester gondoskodásának és szakértelmének eredményeképpen, - akár egy szépen megkomponált virágcsokor-, kibomlanak a különböző illatok, aromák és színek. A hagyományos kávé kultúra 3 nagy „pörkölő iskolát” különböztet meg: a franciát, az olaszt és a bécsit.

A titok: a frissen, helyben pörkölés

A tökéletes kávé elkészítésekor körültekintően figyelünk a különböző kávé fajták kiválasztására. Csak úgy, mint a borok esetében itt is készíthetünk egy féle kávébabból főtt italokat, és különböző fajták meghatározott keverékéből álló „blendeket”.

A következő lépés a kávé pörkölése, ami talán az egyik legizgalmasabb része a kávéital elkészítésének. Figyelni kell rá, hogy ne legyen nyers, de ne is pörköljük túl, hogy megfelelő állagú legyen, de ugyanakkor ne száradjon ki. Minél frissebb a pörkölés, annál kiválóbb aroma-ízvilág alakul ki majd a csészénkben.

Ha kávénkat szépen megpörköltük, akkor kerülhet sor a darálásra, amely nem kevesebb koncentrációt igényel, mint a pörkölés. Nem mindegy, hogy mikor darálunk, hogy mekkorák a darált kávészemek, hogy valóban „púder” finomságú-e az őrlemény. Itt is igaz, hogy minél frissebb az őrlemény, annál nagyobb élvezetet nyújt majd a kávéital.

A friss, illatos kávészemekből presszót főzünk, amelyet frissen krémesre vert házi tejszínhabbal, belga csokoládé forgáccsal és ropogós házi süteménnyel kínálunk.

 


címkék:







PROGRAMOK
TRIPADVISOR VÉLEMÉNYEK

Jótékonysági bál a Városliget Café-ban

2018. február 2-án került megrendezésre a Kerekesszékesekért Alapítvány jótékonysági bálja, aminek...

Esküvőszervezők szakmai konferenciája a Városliget Café-ban

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre az Esküvőszervezők Szakmai Konferenciája, aminek éttermünk, a...

Nézd meg, hogy hogyan zajlott a 2018-as Valentin nap éttermünkben!

Idén is megemlékeztünk az egyik legfontosabb napról az évben a szerelmesek életében, ami a Valentin nap....

Könyvbemutató a Városligetben

A Városliget Lexikon szerzőinek mintegy 20 év kemény munkája végre megjelenik!  Idézetek, illusztrációk...

Hangulatos hely a Városligeti tó partján.

Értékelés időpontja: 1 héttel ezelőtt

A teraszon kezdtük , de a vihar bezavart minket. Ezt a logisztikát is gond nélkül megoldották. Cézárt ettem , szokatlan volt , mai fogalmak szerint újra volt gondolva.Az ételek finomak és hangulatos a hely. csak ajánlani tudom azoknak , akiknek a minőség fontosabb mint...

Élő profizmus - vigyázzunk rá!

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

Kánikulai hétvége, ebédidő. A Műcsarnok felé eső teraszon szabad asztalok, a vendégre váró felszolgáló készségesen, udvariasan kínálja a helyet. Gyorsan választunk a szépen illusztrált étlapról. Jó hír, hogy a felszolgált ételek valóban olyanok, mint a sokszor "becsapós" fényképeken. A parajkrém leves szépen előkészített tányérban és...

Csodás nap

Értékelés időpontja: 4 héttel ezelőtt

Ismét kellemesen éreztük magunkat.Végre a szabadban a teraszon élveztük a napsütést és a padlizsánkrémet. A jegeskávé is finom volt.Köszönjük a kiszolgálást Mariannak.Viszlát legközelebb 😊

Egy szép este

Értékelés időpontja: 4 héttel ezelőtt

Nagyon szép idilli környezetben nagyon ízletes fogások és tökéletes kiszolgálás. Érdemes meglatogatni.

Szép időben , szép helyen

Értékelés időpontja: 4 héttel ezelőtt

Ismét Budapesten jártunk és így elmentünk kedvenc helyünre.A teraszon élveztünk a csodás időt a jeges kávét és a kihagyhatatlan pisztáciás tortát.Köszönjük a kiszolgálást Mariannak.

Profi kiszolgálás és mennyei ízek

Értékelés időpontja: 2018. április 6.

Nagyon kellemes délutánt töltöttünk el a barátnőimmel ezen a helyen. A felszolgálónk, Zoltán ajánlott egy isteni finom pisztáciás süteményt a kávénk mellé. Igazán jó lazulós napunk volt a fárasztó hét után. Ajánlom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik. Legközelebb ebédre megyünk a csajokkal!

Varázslatos szervíz és környezet

Értékelés időpontja: 2018. április 3.

A napokban voltunk Budapesten a családommal és egy kiadós városligeti séta után jó ötletnek találtuk, hogy betérjünk egy könnyű vacsorát elfogyasztani a Városliget Café-ba. Már a fogadtatás nagyon barátságos volt. A felszolgálónk Zoltán extrém udvarias és igazi vendéglátós vér csörgedezik az ereiben. Szinte olvasta a...

Csoda

Értékelés időpontja: 2018. március 20.

Szamomra ez a hely megnyugvas , akarhanyszor Budapestre erkezek , kotelezo program. A kiszolgalas, a kedvesseg, gyorsasag, az izek. Kulonleges . Minden szempontbol tokeletes.

NYITVATARTÁS:
hétfőtől - vasárnapig:
12:00 - 22:00
CÍMÜNK:
1146 Budapest
Olof Palme sétány 5.
ASZTALFOGLALÁS
Online vagy telefonon:
+36-30-869-kattintson
Best of Budapest Hungary
Top Choice Restaurant 2016
Bababarát Hálózat
Caffe Office
Tópart Budapest
Városliget Rendezvény
Tripadvisor
Budapest Card
Mozgássérült barát
Budapest Brand
New York Café TripAdvisor