Szuvidált borjúkaraj friss lecsóval, grillezett burgonyával recept - ahogy séfünk, Dobosy József készíti

Asztalfoglalás



Kedves Vendégünk! Amennyiben nagy létszámú foglalást szeretnél leadni éttermünkbe, kérjük, keresd üzletvezetőnket az alábbi telefonszámon a részletek egyeztetése érdekében!
+36-30-869-kattints
Kedves Vendégeink! A megnövekedett forgalom miatt 2018.12.05.-2018.12.24. között asztalfoglalást nem áll módunkban fogadni, ám éttermünk ezen napokon is nyitva tart! Szabad asztalért kérünk érdeklődj üzletvezetőnknél a honlapon megadott telefonszámon.
Kedves Vendégeink! December 31-én éttermünk megtelt. Kérlek, válassz másik időpontot!

Szuvidált borjúkaraj friss lecsóval, grillezett burgonyával

Bemutatjuk, hogy hogyan illik viselkedni egy üzleti vacsorán

Hogyan illik viselkedni egy üzleti vacsorán?

A megfelelő üzleti vacsora etikett betartásával jó benyomást kelthetünk...

Tovább
Bemutatjuk a legnépszerűbb kávéfajtákat Magyarországon!

Ezek a legnépszerűbb kávéfajták Magyarországon

Magyarországon a kávé egy igazán népszerű italnak számít, ami nem...

Tovább
A legjobb téli programok Budapesten

Téli programok Budapesten, amiket nem szabad kihagyni

Attól, hogy beköszönt a tél, még nem szabad lemondani a különleges,...

Tovább

A nyár egyik nagy kedvence a lecsó, amelyet még különlegesebbé tehetsz Te is receptünk alapján! Elő a grillel és a borjúkarajjal, az sem baj, ha szuvidálni nem tudod! Kápráztasd el Vendégeid Te is séfünk receptjével, melyet zuglói éttermünkben akár meg is kóstolhatsz! :)

Szuvidált borjúkaraj friss lecsóval, grillezett burgonyával recept - ahogy séfünk, Dobosy József készíti

Hozzávalók (4 személyre)

- 0.8 kg Borjúkaraj…vagy sertéskaraj

- 0.1 kg Füstölt szalonna

- 0.15 kg Vöröshagyma

- 0.3 kg T.v. paprika

- 0.1 kg Paradicsom

- Kiskanálnyi fűszerpaprika

- 0.03 kg Vaj

- ízlés szerint só, tengeri

- friss rozmaring ízlés szerint

- 0.5 kg Burgonya

- Újhagyma (lehetőleg a zöld része)

 

 

Elkészítés:

A karaj előkészítése a legfontosabb, és legidőigényesebb. Ha van lehetőségünk szuvidálni, akkor a következőképpen járunk el: a megtisztított húst lehetőleg egy darabban, 8%- os sóoldatban tartjuk, 6 órán keresztül. Ez azért fontos, mert kitágítja a kapilláris csöveket, melyen a sóoldat be tud haladni a hús belsejébe, valamint fertőtleníti is a húst. Ez után elősütjük, és vákuumzacskóba tesszük, egy  kevés vajjal, vagy oliva olajjal, rozmaringgal. 65 C hőmérsékleten 3 órán keresztül készül. Hátránya, hogy macerás, előnye a finom, lédús, puha hús, amire már csak egy végső kérget sütünk a rácson, mielőtt felszeletelnénk.

 

Közben megfőzzük a burgonyát, héjában és hagyjuk pihenni, gőzölögni, és gyorsan "összedobunk" egy lecsót. Ha mindez megvan, negpirítjuk a felszeletelt, vagy cikkezett burgonyát, a feszeletelt  karajt, és tálalunk.  Egy jó rozé ehhez is pompásan passzol, akár közben is….

 


Romantikus étterem Budapesten

Kapcsolat

Kedves érdeklődőnk! Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy az alábbi form kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, asztalfoglalást itt nem áll módunkban fogadni. Köszönjük megértésed




Hírlevél

Értesülj első kézből a Tópart Budapest legfrissenbb híreiről! Iratkozz fel hírlevelünkre még ma!






VÁROSLIGET CAFÉ & RESTAURANT ANNO 1895

2019