Szuvidált borjúkaraj friss lecsóval, grillezett burgonyával recept - ahogy séfünk, Dobosy József készíti

Asztalfoglalás



Kedves Vendégünk! Amennyiben nagy létszámú foglalást szeretnél leadni éttermünkbe, kérjük, keresd üzletvezetőnket az alábbi telefonszámon a részletek egyeztetése érdekében!
+36-30-869-kattints

Szuvidált borjúkaraj friss lecsóval, grillezett burgonyával

Tudj meg mindent a pezsgőről!

Pezsgőetikett – Milyen poharat válasszunk, milyen hőmérsékleten...

A pezsgő egy igazán népszerű ital, aminek a történelme nagyon színes és...

Tovább
Ezeket a dolgokat eddig még biztosan nem tudtad a borról!

6 MEGLEPŐ DOLOG, AMIT EDDIG MÉG BIZTOSAN NEM TUDTÁL A BORRÓL

A bor az egyik legrégebbi és legnépszerűbb alkoholos italunk. Gyakran...

Tovább
Az özvegység a siker kulcsa a francia pezsgőiparban?

Az özvegység a siker kulcsa a francia pezsgőiparban?

In Vino Lidia – ahogy Lídia mondja a francia pezsgőkről

Tovább

A nyár egyik nagy kedvence a lecsó, amelyet még különlegesebbé tehetsz Te is receptünk alapján! Elő a grillel és a borjúkarajjal, az sem baj, ha szuvidálni nem tudod! Kápráztasd el Vendégeid Te is séfünk receptjével, melyet zuglói éttermünkben akár meg is kóstolhatsz! :)

Szuvidált borjúkaraj friss lecsóval, grillezett burgonyával recept - ahogy séfünk, Dobosy József készíti

Hozzávalók (4 személyre)

- 0.8 kg Borjúkaraj…vagy sertéskaraj

- 0.1 kg Füstölt szalonna

- 0.15 kg Vöröshagyma

- 0.3 kg T.v. paprika

- 0.1 kg Paradicsom

- Kiskanálnyi fűszerpaprika

- 0.03 kg Vaj

- ízlés szerint só, tengeri

- friss rozmaring ízlés szerint

- 0.5 kg Burgonya

- Újhagyma (lehetőleg a zöld része)

 

 

Elkészítés:

A karaj előkészítése a legfontosabb, és legidőigényesebb. Ha van lehetőségünk szuvidálni, akkor a következőképpen járunk el: a megtisztított húst lehetőleg egy darabban, 8%- os sóoldatban tartjuk, 6 órán keresztül. Ez azért fontos, mert kitágítja a kapilláris csöveket, melyen a sóoldat be tud haladni a hús belsejébe, valamint fertőtleníti is a húst. Ez után elősütjük, és vákuumzacskóba tesszük, egy  kevés vajjal, vagy oliva olajjal, rozmaringgal. 65 C hőmérsékleten 3 órán keresztül készül. Hátránya, hogy macerás, előnye a finom, lédús, puha hús, amire már csak egy végső kérget sütünk a rácson, mielőtt felszeletelnénk.

 

Közben megfőzzük a burgonyát, héjában és hagyjuk pihenni, gőzölögni, és gyorsan "összedobunk" egy lecsót. Ha mindez megvan, negpirítjuk a felszeletelt, vagy cikkezett burgonyát, a feszeletelt  karajt, és tálalunk.  Egy jó rozé ehhez is pompásan passzol, akár közben is….

 


Romantikus étterem Budapesten

Kapcsolat

Kedves érdeklődőnk! Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy az alábbi form kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, asztalfoglalást itt nem áll módunkban fogadni. Köszönjük megértésed




Hírlevél

Értesülj első kézből a Tópart Budapest legfrissenbb híreiről! Iratkozz fel hírlevelünkre még ma!






VÁROSLIGET CAFÉ & RESTAURANT ANNO 1895

2018