Üzleti vacsora illemszabályok: hogyan illik viselkedni egy üzleti vacsorán?

AsztalfoglalásKedves Vendégünk! Amennyiben nagy létszámú foglalást szeretnél leadni éttermünkbe, kérjük, keresd üzletvezetőnket az alábbi telefonszámon a részletek egyeztetése érdekében!
+36-30-869-kattints
Kedves Vendégeink! A megnövekedett forgalom miatt 2018.12.05.-2018.12.24. között asztalfoglalást nem áll módunkban fogadni, ám éttermünk ezen napokon is nyitva tart! Szabad asztalért kérünk érdeklődj üzletvezetőnknél a honlapon megadott telefonszámon.
Kedves Vendégeink! December 31-én éttermünk megtelt. Kérlek, válassz másik időpontot!

Hogyan illik viselkedni egy üzleti vacsorán?

Bemutatjuk a legnépszerűbb kávéfajtákat Magyarországon!

Ezek a legnépszerűbb kávéfajták Magyarországon

Magyarországon a kávé egy igazán népszerű italnak számít, ami nem...

Tovább
A legjobb téli programok Budapesten

Téli programok Budapesten, amiket nem szabad kihagyni

Attól, hogy beköszönt a tél, még nem szabad lemondani a különleges,...

Tovább
Ismerje meg a Városliget születésének körülményeit!

Bemutatjuk a Városliget születésének történetét

Budapest múltja megannyi érdekes történet rejt, amiket élvezet hallgatni,...

Tovább

A megfelelő üzleti vacsora etikett betartásával jó benyomást kelthetünk minden alkalommal, amikor vacsorára invitálnak, illetve az új partnereket könnyedén le lehet nyűgözni ezzel a tudással.

Bemutatjuk, hogy hogyan illik viselkedni egy üzleti vacsorán

Teendők a vacsora előtt

Ismerd meg a vacsorapartnereidet! Mindig csinálj egy kis kutatást arról, hogy pontosan ki fog a vacsorára érkezni. Érdemes jegyzetek készítened az egyének hátteréről és cégeiről, hogy segítsd magadat a későbbiekben a beszélgetés kezdeményezésében és irányításában.

Fontold meg, hogy eszel valami apróságot a vacsora előtt! Még akkor is, ha egy híres étteremben kerül sok az üzleti vacsorára, a vacsora a beszélgetésről szól. Tehát, ha azt akarod, hogy erre tudj összpontosítani, és ne csak az éhségedre, illetve az előtted felsorakoztatott ételekre, érdemes egy pár falatot elfogyasztanod indulás előtt.

Ügyelj a dress code-ra! Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen típusú öltözködést várnak el tőled, nézd meg az éttermet, hogy megértsd a stílusát.

Az első benyomás a legfontosabb! Üdvözöld a vendégeket egy erős kézfogással, jó szemkontaktussal, és mutasd be udvarias a kísérődet is. Arra azonban figyelj, hogy ne vidd túlzásba a fenti szempontokat! Ügyelj arra, hogy megvárd, amíg a házigazda leül, mielőtt ezt te is megteszed. Ezután tedd a szalvétát az öledbe.

 

Vacsora közben 

Amikor a rendelésről van szó, kerüld az alkoholt teljes mértékben, még akkor is, ha a házigazda ragaszkodik hozzá. Ha azonban olyan ügyféllel szeretnél étkezni, akivel jól megalapozott viszonyod van, egy kis mennyiségű alkohol nem fog katasztrófát kelteni. Az ételek esetén érdemes elkerülni az olyan fogásokat, amelyek felesleges figyelmet keltenek, és könnyedén foltot hagyhatnak a ruháidon. Emellett figyeljen arra, hogy minden olyan ételt kerülj, amely a fogakba kerülhet.

Amikor eszel, akkor is próbálj meg a beszélgetésre koncentrálni, mivel a vacsora az üzleti kapcsolatokról szól, amelyet te hozhatsz létre vagy építhetsz tovább. Egyszerre csak egy kisebb falatot egyél, és teli szájjal ne beszél! Ez nem csak a megfelelő üzleti vacsora etikett alapszabálya, hanem lehetővé teszi, hogy fenntartsd a jelenlétedet a beszélgetésben.

A vacsora során ügyelj arra, hogy ne felejtsd el az asztali illemszabályok legalapvetőbb módjait: az asztalon nincsen helye a könyöködnek, csukott szájjal rágd az ételt, és talán a legfontosabb, ne feledd megköszönni a vendégednek a részvételt vagy a házigazdásnak a meghívást a vacsora végén.


Romantikus étterem Budapesten

Kapcsolat

Kedves érdeklődőnk! Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy az alábbi form kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, asztalfoglalást itt nem áll módunkban fogadni. Köszönjük megértésed
Hírlevél

Értesülj első kézből a Tópart Budapest legfrissenbb híreiről! Iratkozz fel hírlevelünkre még ma!


VÁROSLIGET CAFÉ & RESTAURANT ANNO 1895

2019