Ismerje meg a Városliget születésének körülményeit!

AsztalfoglalásKedves Vendégünk! Amennyiben nagy létszámú foglalást szeretnél leadni éttermünkbe, kérjük, keresd üzletvezetőnket az alábbi telefonszámon a részletek egyeztetése érdekében!
+36-30-869-kattints
Kedves Vendégeink! Valentin napra minden asztalunk elkelt. Kérjük, foglalj másik időpontra! Köszönjük.
Kedves Vendégeink! Valentin napra minden asztalunk eltelt. Kérjük, foglalj másik időpontra! Köszönjük.

Bemutatjuk a Városliget születésének történetét

Tavaszi kikapcsolódás Budapesten

Tavaszi kikapcsolódás Budapesten

Megérkeztek a tavasz első langyos napsugarai, és a legtöbben ilyenkor a...

Tovább
Így őrizd meg a romantikát párkapcsolatodban!

Így őrizd meg a romantikát párkapcsolatodban!

Ha megtaláltad „másik feled”, az embert, akivel mindenben...

Tovább
Bemutatunk 5 igazán romantikus ötletet a lánykéréshez

5 hihetetlenül romantikus ötlet lánykéréshez

Szóval, végre készen állsz feltenni a nagy kérdést. Ez egy csodálatos és...

Tovább

Budapest múltja megannyi érdekes történet rejt, amiket élvezet hallgatni, illetve olvasni. Ilyen például a Városliget kialakulásának története is. Sokan nem tudják, de a Városliget a világ első olyan szabadon látogatható parkja, ami mindenki számára nyitott volt. De hogyan is keletkezett Budapest - mára már legkedveltebb – parkja? A következőkben erről osztunk meg néhány érdekességet!

Ismerje meg a Városliget születésének körülményeit!

Mint minden helynek, a Városligetnek is megvan a maga története. A Liget mai helyén egykoron egy 110 hektáros, mezőgazdasági művelésre alkalmatlan, ám részben termékeny terület helyezkedett el, amit ekkor Ökördűlőnek neveztek. Ezt a területet később elkezdték a lakosság kirándulóhelyének kialakítani, így fákkal ültették be, így kívántak versenyezni a budai hegyvidéki részekkel.

 

A területet Batthyány József hercegprímás kapta haszonbérbe, aki a dűlő rendezését is vállalta, cserébe pedig bormérési, vendéglő-, és fogadóépítési és üzemeltetési jogot is szerzett a lassan ligetesedő területen.

 

A Városliget népszerűsége az évek során csak nőtt, hiszen a számtalan nevezetesség, látnivaló vonzza a turistákat, a családokat, illetve a párokat is. A Városliget területén gyakran kerülnek megrendezésre színes programok, fesztiválok, így mindig akad egy olyan esemény, amiért érdemes ellátogatni erre a területre. A városligeti tó nyáron csónakázásra alkalmas, télen pedig Műjégpályaként vonzza a látogatókat.

 

A Városliget manapság rengeteg színes programmal és különleges látnivalókkal várja azokat, akik egy kicsit kikapcsolódnának egy különleges környezetben. Itt található a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, a télen az egyik legközkedveltebb hely, a Műjégpálya, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Vidámpark, a Széchenyi fürdő, a Szépművészeti múzeum, a Műcsarnok, és a Fővárosi Nagycirkusz, valamint éttermünk, a Városliget Café & Restaurant is.


Romantikus étterem Budapesten

Kapcsolat

Kedves érdeklődőnk! Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy az alábbi form kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, asztalfoglalást itt nem áll módunkban fogadni. Köszönjük megértésed
Hírlevél

Értesülj első kézből a Tópart Budapest legfrissenbb híreiről! Iratkozz fel hírlevelünkre még ma!


VÁROSLIGET CAFÉ & RESTAURANT ANNO 1895

2019